Amygdalus dulcis (zoete amandel) olie

Zoete amandelolie bestaat voor een groot gedeelte uit enkelvoudige onverzadigde oliezuren (een omega-9 vetzuur), linolzuur (omega-6 vetzuur) en verzadigde vetzuren.  

Palmitoyl hydrolized tarweproteïnen

Een bijzonder efficiënte emulgator voor onze cosmetische producten. Dankzij het stabiliserende effect tussen de waterige en vette bestanddelen van het product voelt het product niet vet aan en trekken de actieve bestanddelen snel in de huid. Naast dat palmitoyl hydrolized wheat protein emulgeert en stabiliseert, is het ook een perfecte moisturizer. De gehydroliseerde tarweproteïne zorgt ervoor dat de buitenste huidlagen (de epidermis) zacht en soepel aanvoelen en wordt de huideigen vochtbalans beschermd tegen overmatige verdamping. Mede hierdoor vermindert huidirritatie en kan de huid werken aan versteviging van de huid en het repareren van de huidstructuur voor een gladder, strakker en jonger uitziend gelaat.

Allantoïne

Allantoïne vindt zijn oorsprong in smeerwortel en tarwekiemen en staat bekend om zijn huidherstellende vermogen. Allantoïne stimuleert celdeling en kan weefsel zichzelf laten repareren.

Aloë vera

Onze organisch geteelde aloë vera helpt de huid te herstellen en te kalmeren na het zonnen. Het is werkzaam tegen acne, psoriasis en eczeem en vermindert huidirritaties. De antioxidanten in de aloë vera zorgen voor het revitaliseren van beschadigde cellen en zo vroegtijdige huidveroudering tegengaan.

Arbutine

Arbutine is een natuurlijke vorm van het huid blekende hydroquinone. Het is geëxtraheerd uit de plant van de bearberry remt de melanineproductie in de b16 melanoomcellen. Op die manier kunnen hyperpigmentatie en pigmentvlekken (gedeeltelijk) verbleken.

Arganolie

Organische Marokkaanse arganolie zit bomvol vitamine E en kan de huidtextuur verbeteren, fijne rimpeltjes verminderen of voorkomen en kan de vochtbalans herstellen. Een must voor mensen met tekenen van huidveroudering.

Centella

Preklinische studies tonen aan dat centella wondherstel kan stimuleren door extra collageen aan te maken en de huid sneller te helen. Anti-inflammatoire functies zorgen voor een ontstekingsremmende werking, terwijl de antioxidanten de vrije radicalen in de huidcellen remmen.

Avocado

Avocado is een natuurlijke UV-filter, dankzij de werkzame stoffen luteïne en zeaxanthine, twee carotenoïden. Daarnaast hydrateren ze ook de huid, zorgen ze voor elasticiteit.

Bamboe - Jojoba Wax

Bamboe – Jojoba wax heeft een scrubbend en gelijktijdig verzorgend effect op de huid. De jojoba laat een laagje achter op de huid, waardoor er een voedende barrière ontstaat, die de vochtbalans in de huid kan herstellen. Dat resulteert in een vitale, glanzende huid.